Kerst op kantoor! Wij geven je 5 tips voor gezelligheid op kantoor

Kerstster gezellig op kantoor

Hoor jij al dagenlang Mariah Carey op de radio zingen? Dan weet je dat kerst binnenkort weer voor de deur staat. Tijdens kerst staat gezelligheid en samenzijn centraal en vanwege de huidige maatregelen moet je dit jaar extra creatief zijn. 

Wij geven in deze nieuwsbrief 5 tips hoe jullie zélf een gezellige kerstsfeer kunnen creëren op kantoor!

1. Kerstversiering op kantoor

Breng de feestelijke sfeer naar kantoor door de ruimte te versieren met kerstbomen, slingers en twinkelende lichtjes. Een vrolijk versierde werkplek kan de stemming van iedereen verbeteren en de feestvreugde vergroten. Trek de kerstspullen van vorig jaar uit de kast en tover het kantoor om tot een winter wonderland. Wil je goed je best doen? Neem dan een kerstboom! Vraag je collega’s om je te helpen, want samen het kantoor versieren werkt ook als teambuilding. En willen jullie een échte uitdaging? Organiseer een wedstrijd tussen verschillende afdelingen wie de allermooiste kerstboom kan versieren!

2. Bij kerst hoort lekker eten

Organiseer een heerlijke kerstlunch of -diner op kantoor. Vraag collega’s om hun favoriete gerechten mee te brengen of bestel een feestelijke catering. Samen genieten van smakelijke maaltijden versterkt de teamgeest. Tijdens de feestdagen letten we even niet op de calorieën en mogen al die heerlijke gerechten op tafel niet ontbreken. Organiseer deze keer samen met je collega’s een heerlijk kerstontbijt in plaats van een diner. Laat iedereen zelf iets maken en meenemen. Hierdoor staan er veel verschillende soorten hapjes op tafel.

3. Foute kersttruien wedstrijd

Moedig iedereen aan om hun meest opvallende, grappige kersttruien te dragen. Organiseer een wedstrijd voor de foutste trui en reik een prijs uit aan de winnaar. Dit zorgt voor een lach op ieders gezicht en creëert een informele sfeer. Kies voor een dresscode om de groepssfeer te versterken. Laat dat nette pak maar in de kast hangen en trek allemaal een foute kersttrui aan. Je kunt er zelfs een wedstrijd van maken wie de meest foute kersttrui aan heeft. Je zult versteld staan met wat voor toeters en bellen je collega’s op hun truien zullen binnen wandelen. 

4. Kerstwensen

Laat iedereen kerstkaarten of kleine geschenken voor elkaar schrijven en uitwisselen. Dit bevordert waardering en warmte onder collega’s. Het is een mooie manier om de kerstgedachte van liefde en vriendschap te verspreiden op de werkvloer. Stuur je favoriete collega een kerstkaart! We leven tegenwoordig in een digitaal tijdperk en daarom is het extra leuk om een handgeschreven kaartje in de bus te ontvangen. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan, organiseer een actie om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen. Hoe mooi is het om een glimlach op hun gezicht te toveren met een kerstwens.

5. Personeelsuitje op kantoor

Een spel spelen brengt gezelligheid met zich mee. Dit kan een eigen bedacht spel zijn, maar hebben jullie echt geen zin om dit zelf te bedenken, kun je dit natuurlijk ook aan ons overlaten! Denk bijvoorbeeld aan onze hilarische Pubquiz of de zenuwslopende Office Escape Game! Tijdens deze uitjes kan iedereen voldoende afstand van elkaar houden. Of je kiest voor een van onze online games. Dit speel je achter de computer, thuis of op kantoor. Zet een lekker kerstnummer op en het feest kan van start.

Kortom, of je nu thuis of op kantoor kerst viert, kerst 2021 wordt een geweldig feest!

 
Benieuwd naar al onze bedrijfsuitjes? Bekijk ze hier.
8.4
Reviews 504 beoordelingen klanten vertellen