BLOG

Top 5 originele bedrijfsuitjes

 

Het organiseren van een bedrijfsuitje: de één loopt over van de leuke ideeën, terwijl de ander niet verder komt dan (weer) een hapje eten en een gezellig potje bowlen. Niks mis mee natuurlijk, tenzij je je organisatie dit jaar graag wil trakteren op iets spannends en nieuws. Een uitje waar nog lang over nagepraat zal worden en waarvan de foto’s in het kantoor zullen worden opgehangen. Maar waar vind je zo’n uitje? Als echte uitjesliefhebber wilde ik, Fleur, een antwoord op deze vraag. Daarom ben ik online op zoek gegaan naar de origineelste bedrijfsuitjes van Nederland. Ik deel graag mijn top 5 met je!

5# Prison Escape

De Escape Games zijn een ware hype in Nederland. Het begon met de Escape Room, maar al snel werden nieuwe games gelanceerd gebaseerd op hetzelfde concept, zoals de Escape Factory (meerdere kamers en meerdere moeilijkheidsgraden), de Escape City (ontsnap niet uit een kamer maar uit een stad), de Meeting Escape (ontsnap uit jullie eigen vergaderruimte) en de Zoo Escape (ontsnap uit de dierentuin). En voor de Prison Break fans onder ons is het nu ook mogelijk om, net als in de serie, uit de gevangenis te ontsnappen in de Prison Escape game!

Probeer in 3 uur tijd te ontsnappen uit een gevangenis waarin 80 (!) acteurs werkzaam zijn die elk een eigen rol hebben en je zullen helpen of tegenwerken met je ontsnappingspoging. Je kunt ervoor kiezen om samen te werken met je collega’s, alleen de ontsnapping te proberen of je collega’s te verraden om je eigen ontsnappingskansen te vergroten. De keuze is aan jou!

Je boekt hem hier: https://prisonescape.nl/de-experience/

#4 TukTuk City Race

Scheur met een TukTuk dwars door Amsterdam in deze City Race! In deze unieke rally zet je zelf de koers uit. Uitgerust met een smartphone en plattegrond stap je met je team (max. 5 personen) in de TukTuk. Zoek de punten op de kaart en de smartphone leidt de weg. Goede navigatieskills zijn essentieel om je collega’s te verslaan in deze race!

Verder leer je tijdens dit bedrijfsuitje geheime plekken ontdekken, beantwoord je vragen en volbreng je opdrachten als team om zo je andere collega’s te verslaan. Ongetwijfeld een hilarisch avontuur!

Te boeken in Amsterdam via https://www.amsterdamseuitjes.nl/uitje/cityrace-amsterdam-de-tuktuk-te-voet-en-op-maat/.

#3 Markthal Break-In

Escape Rooms: wie kent ze niet? Ze zijn een ware hype in Nederland en ook wij zijn groot fan van het concept. Maar wij gingen op zoek naar iets nieuws, iets origineels.. en bedachten het volgende. Waarom ontsnappen uit een kamer als je ook kunt inbreken in een enorm gebouw, zoals de Markthal in Rotterdam?!

In dit spel leren jij en je collega’s de bijzondere culturen van de markthal van binnen en van buiten en van onder tot boven kennen. Om het spel te winnen zijn snelheid en teamwork noodzakelijk! Welke collega van de binnendienst gaat elke opdracht aan? Welke secretaresse durft haar charmes in de strijd te gooien voor de winst en welke stille IT-er blijkt een geboren groepsleider? Je komt erachter in de Markthal Break-In Game.

Te boeken in Rotterdam via https://www.rotterdamseuitjes.nl/uitje/de-culinaire-markthal-escape/.

#2 Brandweer Survival

Benieuwd of jij en je collega’s ook zo goed kunnen samenwerken wanneer jullie je in een levensbedreigende situatie bevinden? Ga voor de Brandweer Survival en vind het uit! Jullie leren als team om zo effectief mogelijk samen te werken om branden te blussen en te ontsnappen aan gevaarlijke omstandigheden. Dit bedrijfsuitje is alleen voor de echte dare devils! Hier te boeken: https://www.brandweersurvival.nl/bedrijfsuitje/.

#1 VR Dining

Dit bedrijfsuitje maakt van jouw etentje met collega’s een originele en bijzondere ervaring. Tussen de gangen door staan jij en je collega’s in teams tegenover elkaar terwijl jullie strijden in verschillende virtuele werelden. Samenwerken is de sleutel tot succes, communicatie is cruciaal! In iedere ronde worden de teams opnieuw bepaald met steeds wisselende tegenstanders. De unieke VR experiences worden uitgebreid besproken tijdens het drie gangen diner. Na de games van circa 8 minuten gaat de VR bril af en staat het volgende gerecht al klaar. Tijd genoeg om te ontspannen, culinair te genieten en gezellig bij te praten. Blijf scherp, want er zijn prijzen te verdienen voor het beste team en individuele VR strijder! 

Hier te boeken: https://uitjesbureau.nl/uitje/vr-dining-the-game-edition/.

Benieuwd naar nog meer originele bedrijfsuitjes? Bekijk dan de rest van onze website via de button hieronder voor meer informatie of ga naar UB-entertrainment.nl voor de meest innovatieve teambuilding concepten!

                                             Geschreven door: Fleur Monhemius, Growth Hacker Uitjesbureau