Hoe organiseer je een geslaagd bedrijfsuitje?

Juichende mensen bedrijfsuitje

Ben je bezig met de organisatie van een bedrijfsuitje voor je collega’s? Je wil natuurlijk voor iedereen een leuke dag organiseren. Maar hoe organiseer je een geslaagd bedrijfsuitje voor een grote groep met veel verschillende mensen, waarbij je hoopt dat iedereen een leuke tijd heeft? Wat maakt je collega’s aan het lachen? Waar worden ze blij van? Zijn je collega’s sportief en houden ze wel een beetje van spanning en uitdaging of willen ze liever gewoon lekker lachen en een gezellige tijd met elkaar hebben tijdens een leuke quiz of een heerlijk diner? Denk ook eens na over de afgelopen uitjes die jullie hebben gedaan met elkaar. Viel dat bij alle collega’s in de smaak of waren er toen verbeterpunten?  

Wij van Uitjesbureau hebben jarenlang ervaring in het organiseren van succesvolle en waardevolle teambuilding activiteiten. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar jullie wensen en doelstellingen. Met de hulp van onze ervaren eventmanagers weten wij altijd een geslaagd event neer te zetten. Wil je 100% zeker zijn van een geslaagd event? Pak onze checklist voor een TOP bedrijfsuitje erbij en wij weten zeker dat je samen met je collega’s een geweldige dag gaat ervaren! 

1. Vind een geschikte datum

Het vinden van een geschikte datum is vaak een flinke zoektocht. Zeker als je met een grote groep van collega’s bent, zijn er altijd mensen die er niet bij kunnen (of willen) zijn. Stuur van tevoren een datumprikker en bekijk op welke datum de meeste mensen beschikbaar zijn. Je kunt nooit met iedereen rekening houden, dus focus daarom op de mensen die wél kunnen. Als je een geschikte datum hebt gevonden, kun je de uitnodigingen gaan versturen. Laat je je collega’s in spanning wat voor activiteit er op de planning staat? Of laat je ze alles vooraf al weten? Die keuze is aan jou en je collega’s van het organisatiecomité.  

2. Bepaal het doel en thema van de dag

Draait het groepsuitje om teambuilding, vieren jullie een jubileum en wordt er flink uitgepakt of is er een reorganisatie geweest en is het de bedoeling dat collega’s elkaar beter leren kennen? Wij van Uitjesbureau vinden het fijn om dit vooraf te weten, zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de organisatie en voorbereiding. De verschillende activiteiten die wij aanbieden zijn voornamelijk gefocust op teambuilding, maar natuurlijk is er ook een mogelijkheid om flink uit te pakken met verschillende maatwerk mogelijkheden. Bepaal dus van tevoren wat het doel van de dag is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. 

3. Partners wel of niet mee?

Wordt dit een groepsuitje waarbij de partners ook mee mogen? Of is het alleen bedoeld voor collega’s? Ben je met een hechte groep collega’s, dan is het leuk om partners mee te vragen. Wanneer veel collega’s elkaar eigenlijk niet zoveel weten van elkaars privéleven kan het misschien overbodig zijn om de partners ook uit te nodigen. Bespreek dit ook goed van tevoren zodat iedereen ervan op de hoogte is en niet voor verrassingen komt te staan! 

4. Zoek een geschikte locatie

De locatie is zeer belangrijk, want als de locatie niet is wat je ervan had verwacht, kan het veel invloed hebben op de sfeer. Hoe fijn is het om een locatie te hebben waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over de service, gastvrijheid en het eten? Bij Uitjesbureau werken we samen met diverse horecalocaties, bij deze locaties zit je met je gezelschap altijd in een aparte ruimte en heb je gegarandeerd een geslaagde avond. Heb je een andere (eigen) locatie in gedachte? Een locatiebezoek kan nooit kwaad! Vind je het prettig als je contactpersoon vanuit Uitjesbureau meegaat naar het locatiebezoek om de mogelijkheden te direct te bespreken? Laat het weten en wij regelen het. 

5. Bepaal het budget

Bespreek vooraf met je leidinggevende wat het budget per persoon is voor het groepsuitje. Aan de hand daarvan kun je namelijk veel beter een leuke activiteit uitzoeken! Onze groepsuitjes zijn geschikt voor kleine en grote budgetten en wij zorgen altijd dat er voor iedereen wat tussen zit! Onze bedrijfsuitjes starten altijd in een horecalocatie met besloten ruimte. Tegenwoordig vragen locaties ook zaalhuur en berekenen wij door in de offerte. Let op, onze prijzen zijn altijd exclusief BTW dus houdt hier dan ook rekening mee in je budget.   

6. Neem contact op met Uitjesbureau!

Onze laatste tip is natuurlijk: contact opnemen met het beste evenementenbureau van Nederland, Uitjesbureau! Al jarenlang organiseren wij de tofste teambuilding activiteiten door heel Nederland en weten wij precies wat werkt. Wij hebben veel connecties door heel Nederland, waardoor wij altijd de leukste locaties en activiteiten weten te boeken. Wij staan altijd voor je klaar en organiseren de leukste groepsuitjes in Nederland én België met alles erop en eraan.  

Logo Uitjesbureau
8.4
Reviews 504 beoordelingen klanten vertellen