Organiseer een hybride evenement | Voor een groter bereik

Hybride evenement Brandweer

Hybride evenementen en livestreams zijn niet meer weg te denken uit het zakelijke evenementenaanbod. Steeds vaker organiseren ook wij op verzoek van onze opdrachtgevers evenementen waar Live en Online de ideale combinatie zijn.

Volledig online evenement

In 2020 en 2021 hebben we op verzoek van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek vanwege het coronavirus de officiële beëdiging van nieuw geplaatste collega’s volledig online georganiseerd. De remise van de brandweerkazerne te Hilversum werd omgebouwd tot studio en in aanwezigheid van de Burgemeester en Commandant werden de collega’s digitaal beëdigd. Familie, vrienden en collega’s keken mee hoe de eed online werd afgelegd. De uitzending werd gecompleteerd met live-interviews en informatieve video’s. Nog nooit was het bereik zo groot in vergelijking met de fysieke beëdigingen in eerdere jaren.

Brandweer hybride evenement
Hybride evenement brandweer bedrijfsuitje

Hybride evenementen zijn de toekomst

Dit online succes deed de vele meekijkende ogen letterlijk openen. De Veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Flevoland wilden in 2022 de beëdigingsceremonie niet meer alleen Live organiseren. Door de beperkte ruimte in de remise en de vele collega’s die nu live de eed gingen afleggen, koos men voor een select deel van het publiek in de remise-studio en een onbeperkt aantal bezoekers thuis online.

Een hybride event is dus de perfecte manier om een veel groter publiek te bereiken, zonder de noodzaak voor een extreem grote locatie.
Extra voordelen kunnen zijn:

Duurzaam; de meeste mensen hoeven niet af te reizen.
Interactief; er is live publiek aanwezig én er wordt gebruik gemaakt van online tools
Herbruikbaar; het evenement wordt gestreamd en tegelijkertijd opgenomen.
Zo kun je de opname later hergebruiken en je kunt het nog eens volledig terugkijken!

Wil je meer informatie over het organiseren van een hybride evenement? Neem dan contact met ons op. We adviseren en helpen je graag!

8.4
Reviews 510 beoordelingen klanten vertellen